top of page

Jak zapojit zdravé cvičení do každodenního života?

Nacházíme se v době, kdy řada z nás tráví celý den doma, daleko více vaříme, uklízíme a staráme se o domácnost. Domácí práce se dají skvěle využít k tomu, abychom si zacvičili, zapojili účinné cviky do každodenního života a tak rychleji naučili svoje tělo změnit držení těla a předejít bolestem zad. A začlenit běžný život do cvičení, je nezbytně nutné. Často totiž sice půjdete jednou, dvakrát cvičit do studia, na skupinovou či individuální lekci, ale následných 72 hodin strávíte ve starých pohybových návycích. Zvažte, co ve svalech převáží: hodina cvičení nebo 71 hodin pohybu tak jak jste zvyklí? Je to vcelku jasné, která aktivita převáží;)

Stojíme, chodíme každý den. Stoj může být parádní domácí cvik, na zapojením středu těla, napřimování a odlehčování páteře. Můžeš tak využít každou chvilku posilovat bříško jen tak při vaření, čekání na MHD.

POZICE I. 🙈🙈

klasickým nešvarem je stoj na jedné noze, druhá odlehčenější je chodidlem vytočená ven. V této pozici se “krásně” rotuje pánev, zkracuje se jedna strana těla. Úpí nám

😖bedra,

😖kyčel,

😖břicho nemá šanci se zapojit

Pozice II 👍🏻👍🏻

Chodidla stojí souběžně vedle sebe - s mezerou, váha těla je na obou chodidlech stejně. Pánev klesá za kostí křížovou dolů, vpředu pánev “stoupá” pod žebra. Hrudník zacouvá nad pánev🍳.

Tělo stojí

🌸souměrně

🌸s aktivním středem těla

🌸 bez útlaku beder




18121612_10155256884809127_4067932251443

Katka Machová

pohybový specialista

Miluji pohyb, miluji svoje tělo a učím se mu naslouchat. Náročné životní období mne přivedlo k hledání cesty zpět k mému tělu. 

 

Pomáhám lidem uvolnit ztuhlé svaly, odstranit svalovou bolest. Provázím své klienty cestou pohybu víc jak 10 let. Zdravím pohybem již 3 roky. Stala jsem se pohybovým specialistou a svoje zkušenosti  předávám dál, aby se i jiní lidé mohli stát sami sobě terapeutem.

bottom of page